Concert in Cothen

Concert in Cothen verbindt muziek met de  inwoners van Cothen en omstreken. Voor jong en oud(er) en voor een vriendelijke prijs. 

Concertagenda met online ticketshop

Met trots presenteren we u de concertagenda voor 2022 | 2023. Entreetickets kunnen eenvoudig online worden besteld en meteen afgerekend. Dat is efficiënt voor u en voor ons. Klik op het concert van uw keuze en geef uw gegevens met het aantal personen aan in het bestelproces. U kunt kaarten voor meerdere concerten tegelijk bestellen. Bent u klaar met bestellen? Ga dan naar uw winkelmandje en reken af met iDeal. U ontvangt de digitale tickets per mail, voorzien van uw naam, een uniek nummer en een barcode. Graag tot ziens bij onze concerten. 

Duo Pageluza | zondag 9 oktober, 13.00 uur

Paulien van der Werff, sopraan en Gert de Vries , gitaar vormen samen Duo Pageluza, dat snel aan bekendheid wint. Zij delen een voorliefde voor het intieme karakter van de luitliederen, liederen met vihuela da mano, liederen met barok- en romantische gitaar.

Dit zondagmiddagconcert spelen zij liederen uit de Spaanse Barok van José Marin en uit de romantiek van Giacomo Merchi en Franz Schubert.

TICKETS 
€ 12,50 p.p. inclusief koffie of thee | kinderen tot 16 jaar gratis

Melocorde | zondag 13 november, 13.00 uur 

Drie strijkinstrumenten uit verschillende landen en uit verschillende tijden vormen de basis: de kemençe, de nyckelharpa en de violone. Met een melodie als vertrekpunt, gezongen, gestreken, reizen we van oost naar west, van toen naar nu. Met als enige gids onze eigen smaak, meanderen we langs onder meer Turkije, Zweden, Marokko, Galicië, Hongarije en Italië. Het programma van Melocorde is een tijdreis van zestiende-eeuwse Engelse polyfonie tot minimal music van Philip Glass. 

TICKETS 
€ 12,50 p.p. inclusief koffie of thee | kinderen tot 16 jaar gratis

Con Piacere | zondag 18 december, 13.00 uur

Barokensemble Con Piacere is een muziekgezelschap dat al sinds 1998 bestaat. Door de jaren heen heeft het ensemble verschillende samenstellingen gekend, maar altijd met dezelfde intentie: samen mooie muziek maken, liefst uit de late renaissance en de Barok. In de basis bestaat het ensemble uit vier of vijf zangers met begeleiding van een continuo van barokcello/gamba, theorbe en clavecimbel/orgel.

Con Piacere brengt een speciaal samengesteld kerstprogramma in wisselende bezettingen en uit verschillende landen van o.a. Pietro Paolo Bencini, Antonio Cifra, Nicolas Clérambault, Alessandro Grandi, Bonifatio Gratiani, Francisco Guerrero, Tarquinio Merula, Marcin Mielczewski, Michael Praetorius, Johann Rosenmüller, Heinrich Schütz en Dirck Jansz Sweelinck.

TICKETS 
€ 12,50 p.p. inclusief koffie of thee | kinderen tot 16 jaar gratis

Hobokwartet Noor van de Wetering | zondag 29 januari  2023, 13.00 uur

Wat hebben de componisten Bach en Stephenson met elkaar gemeen? Kom het beluisteren tijdens dit bijzondere concert met de twee lagere ‘broertjes’ van de hobo; de hobo d’amore en de althobo, prachtig begeleid door de strijkers. Deze stukken worden gecombineerd met een prachtig trio voor strijkers van Dohnanyi.

         Programma:
Concert voor Hobo d’amore en strijkers – Johann Sebastian Bach
Kunst der fuge Contrapunctus 1 – Johann Sebastian Bach
Serenade for string trio op. 10 – Ernö Dohnányi
Largo uit ‘De nieuwe wereld’ - Antonin Dvorak
Miniature Quartet for Cor Anglais & Strings – Allen Stephenson

TICKETS 
€ 12,50 p.p. inclusief koffie of thee | kinderen tot 16 jaar gratis

De wereldberoemde celliste Quirine Viersen | zondag 5 maart 2023, 13.00 uur

Het programma volgt nog.

Over Quirine Viersen: "Het bestuderen en spelen van muziek vanuit het emotionele niveau is essentieel voor me. Naast de waarde van analyse en kennis volgt mijn musiceren zijn krachtigste weg als het vanuit het hart komt. Ik wil cello spelen om die puurheid en essentie van de muziek over te brengen. Het voelt ook als de juiste manier om de luisteraar mee te nemen in de grote beweging, om samen “ontketend” te raken.’ ‘Moederschap is nauw verweven met mijn carrière. Mijn kinderen zijn een spiegel bij alles wat ik doe, waarover ik nadenk en wat ik voel. Dit heeft mijn manier om te communiceren door muziek vernieuwd en versterkt. Het is nu alsof ik niet meer speel; ik ben simpelweg."

TICKETS 
€ 12,50 p.p. inclusief koffie of thee | kinderen tot 16 jaar gratis

BRISK recorder quartet Amsterdam | 16 april 2023, 13.00 uur 

Brisk Recorder Quartet Amsterdam is een energiek, inventief en vernieuwend ensemble met Marjan Banis, Susanna Borsch, Bert Honig en Alide Verheij, blokfluiten. Het repertoire is heel uitgebreid: vanaf de middeleeuwen tot en met de eenentwintigste eeuw. De vier musici gaven talloze concerten in veel Europese landen, in Canada en Noord- en Zuid-Amerika. Bij ons spelen ze werken van Johann Sebastian Bach
 (1685-1750).

TICKETS 
€ 12,50 p.p. inclusief koffie of thee | kinderen tot 16 jaar gratis

Foto boven: Foppe Schut