Concert in Cothen

Concert in Cothen verbindt muziek met de  inwoners van Cothen en omstreken. Voor jong en oud(er) en voor een vriendelijke prijs. 

Weidler + Cileke Angenent 2023 08 28 08 31 57

Weidler Kwartet  ism mezzosopraan Cileke Angenent | zondag 8 oktober 2023, 13.00 uur

Het Weidler Kwartet bespeelt instrumenten van de eigenzinnige Neurenbergse vioolbouwers Karl en Hartmut Weidler. Door enkele veranderingen in de constructie en het gebruik van andere houtsoorten biedt dat nieuwe mogelijkheden voor het strijkkwartet. 

Op het programma waaraan ook mezzosopraan Cileke Angenent haar medewerking verleent staat muziek van Bach, Purcell, Hendrik Andriessen (de Revius liederen), Victor Ulmann, Samuel Barber, Kurt Weill en Mathilde Wantenaar. 

TICKETS 
€ 12,50 p.p. | kinderen tot 16 jaar: gratis

Ketil Haugsand web

Ketil Haugsand & Jan van den Berg | zondag 12 november 2023, 13.00 uur 

Emeritus hoogleraar Ketil Haugsand van de Hochschule für Musik in Keulen is een vooraanstaand clavecinist en veelgevraagd docent. Hij treedt op op de belangrijke podia in Europa en Azië als solist, in kamermuziekensembles en als maestro del cembalo van het Noors Barok orkest. Jan van den Berg was als solofluitist verbonden aan diverse orkesten in Nederland en de VS. Zij kennen elkaar ruim 50 jaar en vormen een gelegenheidsduo, waarbij Jan de traverso (houten dwarsfluit) bespeelt.

Het programma zal bestaan uit een variatie aan oude muziek, de stijl waarin Haugsand excelleert, met werken van Händel, Blavet en Bach. 

TICKETS 
€ 12,50 p.p. | kinderen tot 16 jaar: gratis

Orpheus foto

Orpheus Singers, kerstoptreden |        zondag 17 december 2023, 13.00 uur


Oekraïens mannenensemble Orpheus bestaat uit 8 professioneel geschoolde zangers die al meer dan 20 jaar internationale roem genieten. Ze hebben een uitgebreid repertoire en zingen religieuze en volksmuziek maar ook westerse klassieken en popmuziek en zelfs enkele Nederlandse liederen.

Met hun unieke en loepzuivere stemmen brengen zij een sfeervol Kerstprogramma.

TICKETS 

€ 12,50 p.p. | kinderen tot 16 jaar: gratis

Duo Giesta in Dat Bolwerck p 500

Giesta Duo mmv David Mackor | zondag 28 januari  2024, 13.00 uur

Dit Nederlandse duo bestaat uit twee zangeressen en fluitisten. Joana Guiné (Portugese) en Irene Sorozábal (Spaanse) richten zich op middeleeuwse en traditionele muziek van het Iberisch Schiereiland, historische interpretatie en hedendaagse improvisatie.

Het programma "El camino se hace cantando" is opgebouwd rond het thema bedevaart, dat door de eeuwen heen op het Iberisch schiereiland is doorgesijpeld. Zingen is altijd een heel belangrijk onderdeel van die spirituele en devotionele ervaring geweest. Dit programma is een samenwerking met luitspeler David Mackor.

TICKETS 

€ 12,50 p.p. | kinderen tot 16 jaar: gratis

Kamermuziekensemble

 Carezza Ensemble | zondag 3 maart 2024, 13.00 uur

Het Carezza Ensemble bestaat uit musici die elkaar kennen uit het Philips Symfonie Orkest en Caecilia Camerata. De spelers zijn muziekvrienden met (semi)professionele achtergrond, die naast het spelen in orkesten ook zeer graag kamermuziek maken.

Het Carezza Ensemble speelt hoogtepunten uit de kamermuziek in een prachtig en afwisselend programma met blazers in de hoofdrol: het hobokwartet van Mozart, klarinetkwintet van Brahms en een sextet van Beethoven met hoorn.

TICKETS 

€ 12,50 p.p. | kinderen tot 16 jaar: gratis

Ad welleman trompet

Ad Welleman trompet en Pim Schipper orgel | 24 april 2024, 13.00 uur 

Ad Welleman is solotrompettist van het Nederlands Philharmonisch Orkest te Amsterdam. Tevens is hij als hoofdvakdocent trompet verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. Pim Schipper is sinds 2013 als hoofdorganist verbonden aan de Grote Kerk in Wijk bij Duurstede waar hij de drie verschillende orgels bespeelt.

Zij stellen een mooi programma samen.

TICKETS 

€ 12,50 p.p. | kinderen tot 16 jaar: gratis